Vliv smykové rychlosti a teploty na smykovou viskozitu kaučuků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63503844" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63503844 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv smykové rychlosti a teploty na smykovou viskozitu kaučuků
Popis výsledku v původním jazyce
Tento článek se zabývá měřením smykové viskozity NR, SBR a EPDM kaučuku a jeho závislosti na nízké a vysoké smykové rychlosti a teplotě. Stlačování a penetrace částic těchto kaučuků o velikosti 10 a 25 mm byla změřena na trhacím stroji pomocí zařízení vyvinutém na našem ústavu. Všechna tato měření vedou ke zkoumání úspor energie v průběhu míchacího procesu kaučukových směsí.
Název v anglickém jazyce
Influence of shear rate and temperature on shear viscosity of rubbers
Popis výsledku anglicky
This paper deals with shear viscosity measurement of NR, SBR and EPDM rubber and its dependence on low and high shear rate and temperature. Compression and penetration of NR, SBR, EPDM rubber particles of size 25 and 10 mm were tested by means of tensiletesting machine and equipment which was developed in our department. All the measurements lead to investigation of the energy saving during the mixing process of rubber compounds.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
IRS Mezinárodní gumárenské symposium 2005
ISBN
80-7318-338-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
1
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
6. 9. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—