Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reduktivní štěpení hovězích a medvědích chlupů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63504249" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63504249 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Reductive cleavage of beef and bear hairs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Keratin waste, mainly produced at treatment of poultry as well as at production of hides of fatstocks into leathers burden the environment. Keratin, due to a large amount of disulphide bonds, is insoluble in most common solvents and is resistant to proteolytic enzymes. To make keratin soluble, disulphide bonds have to be cleavage. The presented study deals with the possibilities of reductive cleavage of beef and bear hairs using 2-meracptoethanol in urea solution. The cleavage was performed by one-stageprocess at defined conditions (temperature, stirring, pH environment) and after fixed term the mixture was filtered. The percentage of insoluble phase was determined gravimetric.

  • Název v anglickém jazyce

    Reductive cleavage of beef and bear hairs

  • Popis výsledku anglicky

    Keratin waste, mainly produced at treatment of poultry as well as at production of hides of fatstocks into leathers burden the environment. Keratin, due to a large amount of disulphide bonds, is insoluble in most common solvents and is resistant to proteolytic enzymes. To make keratin soluble, disulphide bonds have to be cleavage. The presented study deals with the possibilities of reductive cleavage of beef and bear hairs using 2-meracptoethanol in urea solution. The cleavage was performed by one-stageprocess at defined conditions (temperature, stirring, pH environment) and after fixed term the mixture was filtered. The percentage of insoluble phase was determined gravimetric.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    80-214-2984-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    355-358

  • Název nakladatele

    Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku