Hotové pokrmy v lidské výživě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509388" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509388 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hotové pokrmy v lidské výživě
Popis výsledku v původním jazyce
Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.
Název v anglickém jazyce
Home meal replacements in human nutrition
Popis výsledku anglicky
The consumption of ready meal has risen in recent years. The reason is lifestyle changes of inhabitants who have less time for cooking meals at home. The causes are firstly time pressure brought about by job- and leisure-related activities or lack of abilities and experience with preparing meals at home. There are available chill, frozen and sterilized ready meals in retail. All of these meals should have nutrition value comparable with meals preparing at home. Therefore it is necessary to keep storageconditions too, so that there were no losses of important nutritive factors.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové trendy v gastronomii - Workshop
ISBN
978-80-7318-944-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Kroměříž
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—