Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hotové pokrmy v lidské výživě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509388" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509388 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hotové pokrmy v lidské výživě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Spotřeba hotových pokrmů v posledních letech stoupá. Důvodem jsou změny životního stylu obyvatel, kteří mají stále méně času na přípravu pokrmů v domácnostech. Příčinami jsou především časová a pracovní vytíženost jak mužů tak i žen, nebo málo zkušenostís přípravou pokrmů. Na trhu jsou dostupné hotové pokrmy mražené, chlazené a sterilované. Všechny tyto pokrmy by měly svoji nutriční hodnotou odpovídat doma připraveným jídlům, a proto je důležité dodržovat mimo jiné podmínky skladování, aby nedocházeloke ztrátám významných nutričních faktorů.

  • Název v anglickém jazyce

    Home meal replacements in human nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The consumption of ready meal has risen in recent years. The reason is lifestyle changes of inhabitants who have less time for cooking meals at home. The causes are firstly time pressure brought about by job- and leisure-related activities or lack of abilities and experience with preparing meals at home. There are available chill, frozen and sterilized ready meals in retail. All of these meals should have nutrition value comparable with meals preparing at home. Therefore it is necessary to keep storageconditions too, so that there were no losses of important nutritive factors.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Nové trendy v gastronomii - Workshop

  • ISBN

    978-80-7318-944-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Kroměříž

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku