Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867196" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867196 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 ? 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.
Název v anglickém jazyce
The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was to produce processed cheese with addition of different concentrations of sodium alginate in range of 0.05?1.00 % w/w. The values of hardness were determined by texture analysis after 1, 7, and 30 days of storage. The results showthat increase of alginate concentrations leads to growth in cheese hardness. With increasing storing time the hardness of all processed cheeses rose in all sodium alginate concentrations tested.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days
ISBN
978-80-7305-594-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
149-151
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
12. 10. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—