Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867196" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867196 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přídavku alginátu sodného na tvrdost tavených sýrů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním cílem této práce byla výroba tavených sýrů s přídavkem různých koncentrací alginátu sodného v řadě 0,05 ? 1 % w/w. Hodnoty tvrdosti byly stanoveny texturní analýzou po 1, 7 a 30 dnech skladování. Výsledky ukázaly, že zvyšující se koncentrace alginátu vede ke zvyšování tvrdosti tavených sýrů. Se zvyšující se dobou skladování tvrdost tavených sýrů roste u všech testovaných koncentrací alginátu.

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Sodium Alginate Additon on Processed Cheese Hardness

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to produce processed cheese with addition of different concentrations of sodium alginate in range of 0.05?1.00 % w/w. The values of hardness were determined by texture analysis after 1, 7, and 30 days of storage. The results showthat increase of alginate concentrations leads to growth in cheese hardness. With increasing storing time the hardness of all processed cheeses rose in all sodium alginate concentrations tested.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Food Hygiene and Technology 41st Lendfeld's and Hökl's Days

  • ISBN

    978-80-7305-594-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    149-151

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku