Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines in smear and mould-ripened cheeses

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43872864" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43872864 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/408" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.5219/408</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/408" target="_blank" >10.5219/408</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines in smear and mould-ripened cheeses

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was the monitoring of six biogenic amines (histamine, tyramine, phenylethylamine, tryptamine, putrescine, and cadaverine) and two polyamines in 30 samples of dairy products purchased in the Czech Republic, namely in 15 samples of mould-ripened cheeses and in 15 samples of smear-ripened cheeses. A further goal was the microbiological analysis of the individual samples of cheeses (total count of microorganisms, number of enterobacteria, enterococci, lactic acid bacteria, yeasts and moulds). The monitored biogenic amines were analyzed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. The amount of enterobacteria in fresh cheese exceeded 105 CFU.g-1. In smear-ripened cheese flavourless (Romadur type), theamount was >103 CFU.g-1 and 104-105 CFU.g-1 in smear-ripened cheese with flavour. Biogenic amines were observed in two groups of blue cheeses (white veined cheese and blue veined cheese) and smear-ripened cheeses. In both groups, there i

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines in smear and mould-ripened cheeses

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was the monitoring of six biogenic amines (histamine, tyramine, phenylethylamine, tryptamine, putrescine, and cadaverine) and two polyamines in 30 samples of dairy products purchased in the Czech Republic, namely in 15 samples of mould-ripened cheeses and in 15 samples of smear-ripened cheeses. A further goal was the microbiological analysis of the individual samples of cheeses (total count of microorganisms, number of enterobacteria, enterococci, lactic acid bacteria, yeasts and moulds). The monitored biogenic amines were analyzed by a high performance liquid chromatography equipped with a UV/VIS DAD detector. The amount of enterobacteria in fresh cheese exceeded 105 CFU.g-1. In smear-ripened cheese flavourless (Romadur type), theamount was >103 CFU.g-1 and 104-105 CFU.g-1 in smear-ripened cheese with flavour. Biogenic amines were observed in two groups of blue cheeses (white veined cheese and blue veined cheese) and smear-ripened cheeses. In both groups, there i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    8

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    321-327

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus