Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přírodní nápoj se zdravotními efekty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F17%3A63516085" target="_blank" >RIV/70883521:28110/17:63516085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přírodní nápoj se zdravotními efekty

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přírodní révový nápoj se stabilizovanými hodnotami biologicky aktivních látek (BAL), který je současně uplatitelný jako médium (nosič) medicinálních a potravinových doplňků (nikoliv však léků). Nápoj je založený na bázi červeného moštu modrých hroznů révy vinné a má příjemné buketní i chuťové vjemy s vyváženými nutričními hodnotami. Díky zvýšenému obsahu biologických hodnot představuje formu příznivé zdravotní prevence pro celý profil populace. Nápoj je připravován z technologického hlediska bez alkoholové fermentace, ale je možné ho připravit i s alkoholovou fermentací, ale výlučně na bázi zkvašování přírodního obsahu cukru základního surovinového zdroje.

  • Název v anglickém jazyce

    Natural beverage with health effects

  • Popis výsledku anglicky

    Natural beverage with stabilized values of biologically active substances (BAL), which is also applicable as a medium (support) of medicinal and food/dietary supplements (but not medicines). The beverage is based on red must from red grapevine and has pleasant bouquet and flavors with balanced nutritional values. Due to the increased content of biological values, it represents a form of favorable health prevention for the whole population profile. From a technological point of view, the beverage is prepared without alcoholic fermentation, but can be also prepared with alcoholic fermentation, but exclusively based on fermentation of the natural sugar as the content in the raw material.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TG03010052" target="_blank" >TG03010052: Komercializace na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Fakulta technologická

  • Číselná identifikace

    1/2017

  • Technické parametry

    Předpokladem kvalitativní ukazatelů předkládaného nápoje je snížení obsahu oxidu siřičitého, jako antioxidačního aditiva, až o 40 % oproti povoleným normativům.

  • Ekonomické parametry

    Redukcí obsahu oxidu siřičitého při zachování obsahu BAL je sníženo riziko alergických reakcí u konzumentů nápoje, neboť 20-25 % dospělé populace trpí různým stupněm alergické reakce na SO2, což tvoří kvalitativní přidanou hodnotu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    70883521

  • Název vlastníka

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem