Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fluorescence of Edible Oils in Teaching the Course Forensic Science

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F17%3A63516902" target="_blank" >RIV/70883521:28140/17:63516902 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fluorescence of Edible Oils in Teaching the Course Forensic Science

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim is to acquaint students with the principles of fluorescence spectroscopy. Edible oils are used as test substances for laboratory task. As a result, students are able to determine the authenticity of extra virgin olive oil. Fluorescence spectroscopy is taught as a part of the course Forensic Science. During the course, the students learn about the basic principles of fluorescence. Then in the laboratory exercises, the students measure 3D maps and emission spectra of selected oils. Particular attention is paid to the adulteration of extra virgin olive oil. The cause of this adulteration is the high price of this oil and the effort to increase profits from its sale. In the laboratory exercises, the students measure several mixtures of extra virgin olive oil with sunflower oil. These mixtures differ from each other by the amount of sunflower oil added. The students process and evaluate the measured results in the laboratory protocol.

  • Název v anglickém jazyce

    Fluorescence of Edible Oils in Teaching the Course Forensic Science

  • Popis výsledku anglicky

    The aim is to acquaint students with the principles of fluorescence spectroscopy. Edible oils are used as test substances for laboratory task. As a result, students are able to determine the authenticity of extra virgin olive oil. Fluorescence spectroscopy is taught as a part of the course Forensic Science. During the course, the students learn about the basic principles of fluorescence. Then in the laboratory exercises, the students measure 3D maps and emission spectra of selected oils. Particular attention is paid to the adulteration of extra virgin olive oil. The cause of this adulteration is the high price of this oil and the effort to increase profits from its sale. In the laboratory exercises, the students measure several mixtures of extra virgin olive oil with sunflower oil. These mixtures differ from each other by the amount of sunflower oil added. The students process and evaluate the measured results in the laboratory protocol.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50301 - Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Turkish Online Journal of Educational Technology

  • ISSN

    2146-7242

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2017

  • Číslo periodika v rámci svazku

    November

  • Stát vydavatele periodika

    TR - Turecká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    16-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus