Design and development of a process-economic mathematical model of a lupine hydrolysis unit
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F19%3A63522600" target="_blank" >RIV/70883521:28140/19:63522600 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.matec-conferences.org/articles/matecconf/pdf/2019/41/matecconf_cscc2019_01028.pdf" target="_blank" >https://www.matec-conferences.org/articles/matecconf/pdf/2019/41/matecconf_cscc2019_01028.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1051/matecconf/201929201028" target="_blank" >10.1051/matecconf/201929201028</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Design and development of a process-economic mathematical model of a lupine hydrolysis unit
Popis výsledku v původním jazyce
Lupine is considered as a source of protein with a high level of valuable amino acids, what can have in a human diet significant impact on the prevention of various diseases. This paper deals with the process modelling and computer simulation of the lupine flour hydrolysis, particularly focusing on calculations and comparisons of different process variants. Suggested process-economic mathematical model of the production process is a very effective tool for achieving optimal operating conditions under which the specific costs of preparing the final hydrolyzed product are minimal. Simultaneously, the proposed mathematical model of the production node of the hydrolysis unit includes the key processes for the preparation of the resulting hydrolyzate, i.e. the chemical reaction itself, filtration of the reaction mixture and concentration of the filtrate, which is the final desired product – the lupine hydrolysate.
Název v anglickém jazyce
Design and development of a process-economic mathematical model of a lupine hydrolysis unit
Popis výsledku anglicky
Lupine is considered as a source of protein with a high level of valuable amino acids, what can have in a human diet significant impact on the prevention of various diseases. This paper deals with the process modelling and computer simulation of the lupine flour hydrolysis, particularly focusing on calculations and comparisons of different process variants. Suggested process-economic mathematical model of the production process is a very effective tool for achieving optimal operating conditions under which the specific costs of preparing the final hydrolyzed product are minimal. Simultaneously, the proposed mathematical model of the production node of the hydrolysis unit includes the key processes for the preparation of the resulting hydrolyzate, i.e. the chemical reaction itself, filtration of the reaction mixture and concentration of the filtrate, which is the final desired product – the lupine hydrolysate.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
20402 - Chemical process engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MATEC Web of Conferences 292
ISBN
—
ISSN
2261-236X
e-ISSN
2261-236X
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
1-6
Název nakladatele
EDP Sciences
Místo vydání
Les Ulis
Místo konání akce
Athens
Datum konání akce
14. 7. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—