Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of natural inorganic impurity on the synthesis of poly(L -lactic acid), properties and nanofabrication

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43869807" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43869807 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/app.39017/pdf" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/app.39017/pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/app.39017" target="_blank" >10.1002/app.39017</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of natural inorganic impurity on the synthesis of poly(L -lactic acid), properties and nanofabrication

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work is focused on determination of the effect of a calcium-based inorganic impurity originating from biotechnological L-lactic acid production from cheese whey on the synthesis of poly(L-lactic acid). The influence of the impurity was investigatedin the range of 0 to 1 wt % and the product properties were studied by analytical techniques GPC, FTIR-ATR, acid end group analysis and DSC. The final product was used to prepare submicron particles, which were analyzed by dynamic light scattering and electron microscopy. Results show a moderate reduction in molecular weight in connection with an increase in the amount of the impurity up to 0.75 wt %. Further increase in the concentration of the impurity caused decomposition. Investigating the thermal properties reveals a noticeable reduction in the melting temperature and a slight decrease in glass transition temperature. The prepared submicron particles had a Z-average diameter of between 280 and 520 nm, depending on the emulsifying s

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of natural inorganic impurity on the synthesis of poly(L -lactic acid), properties and nanofabrication

  • Popis výsledku anglicky

    This work is focused on determination of the effect of a calcium-based inorganic impurity originating from biotechnological L-lactic acid production from cheese whey on the synthesis of poly(L-lactic acid). The influence of the impurity was investigatedin the range of 0 to 1 wt % and the product properties were studied by analytical techniques GPC, FTIR-ATR, acid end group analysis and DSC. The final product was used to prepare submicron particles, which were analyzed by dynamic light scattering and electron microscopy. Results show a moderate reduction in molecular weight in connection with an increase in the amount of the impurity up to 0.75 wt %. Further increase in the concentration of the impurity caused decomposition. Investigating the thermal properties reveals a noticeable reduction in the melting temperature and a slight decrease in glass transition temperature. The prepared submicron particles had a Z-average diameter of between 280 and 520 nm, depending on the emulsifying s

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Polymer Science

  • ISSN

    0021-8995

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    130

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    63-69

  • Kód UT WoS článku

    000321305500007

  • EID výsledku v databázi Scopus