Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of surfactants on enzyme and skin in bating process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F13%3A43873146" target="_blank" >RIV/70883521:28610/13:43873146 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of surfactants on enzyme and skin in bating process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sodium dodecylsulfate(anionic surfactant), dodecyl trimethylammonium chloride (cationic surfactant), Peregal O(nonionic surfactant) of various dosages were added in pancreatin and AS1.398 enzy me liquor respectively to study the effect of these three types of surfactants on enzy me activity. Results indicated that the nonionic surfactant played a role of activating in comparison with ionic surfactants. In the second stage of the experiment, to verify the results are consistent with the application in leather making, these three surfactants were added in bating. After bated, the protein content in the bated liquor was measured and the histology sections of the bated skins were observed to study the hydrolysis degree of elastic fibrils by an optical microscope. The bated skins were then tanned with chromium. Also the shrinkage temperature of the wet blues, the tensile strength and elongation of the chrometanned leather were tested. Results indicated that with the three types of surfactan

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of surfactants on enzyme and skin in bating process

  • Popis výsledku anglicky

    Sodium dodecylsulfate(anionic surfactant), dodecyl trimethylammonium chloride (cationic surfactant), Peregal O(nonionic surfactant) of various dosages were added in pancreatin and AS1.398 enzy me liquor respectively to study the effect of these three types of surfactants on enzy me activity. Results indicated that the nonionic surfactant played a role of activating in comparison with ionic surfactants. In the second stage of the experiment, to verify the results are consistent with the application in leather making, these three surfactants were added in bating. After bated, the protein content in the bated liquor was measured and the histology sections of the bated skins were observed to study the hydrolysis degree of elastic fibrils by an optical microscope. The bated skins were then tanned with chromium. Also the shrinkage temperature of the wet blues, the tensile strength and elongation of the chrometanned leather were tested. Results indicated that with the three types of surfactan

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXII. Congress of the International Union of Leather Technologists and Chemists Societies (IULTCS)

  • ISBN

    978-605-64023-0-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    "@@@###"

  • Název nakladatele

    Deri Teknologlari

  • Místo vydání

    TR

  • Místo konání akce

    Istanbul

  • Datum konání akce

    29. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku