Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava a charakterizace kapslí na bázi polyvinylalkoholu síťovaného karboxylovými skupinami kyseliny mléčné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F14%3A43872662" target="_blank" >RIV/70883521:28610/14:43872662 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava a charakterizace kapslí na bázi polyvinylalkoholu síťovaného karboxylovými skupinami kyseliny mléčné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato práce se zabývá studiem kapslí vytvořených metodou komplexní koacervace za použití polyvinyl alkoholu modifikovaného kyselinou L-mléčnou za účelem optimalizace jeho vlastností pro enkapsulační aplikace. Připravený kopolymer polyvinyl alkoholu s kyselinou L-mléčnou byl charakterizován metodami diferenciální skenovací kalorimetrie a infračervenou spektroskopií s Fourierovou transformací pro zjištění ovlivnění tepelných vlastností a organizace polymerních řetězců ve srovnání s původním polyvinyl alkoholem. Výsledky naznačují značný efekt kyseliny L-mléčné ve smyslu konfigurace struktury polymerní matrice.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation and Characterization of Microcapsules Based on Polyvinyl alcohol Crosslinked by Carboxyl Groups of Lactic acid

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with the study of capsules prepared by complex coacervation using polyvinyl alcohol modified by L-lactic acid in order to optimize its properties for encapsulation applications. This copolymer was characterized by differential scanning calorimetry and Fourier transform infrared spectroscopy for determination of the thermal properties and the polymer chains organization in comparison with the original polyvinyl alcohol. The results indicate a significant effect of L-lactic acid on the polymer structure configuration.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník konference Plastko 2014

  • ISBN

    978-80-7454-335-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    461-467

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    8. 4. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku