Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F15%3A43873015" target="_blank" >RIV/70883521:28610/15:43873015 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://innovareacademics.in/journals/index.php/ijpps/article/view/3242" target="_blank" >http://innovareacademics.in/journals/index.php/ijpps/article/view/3242</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel
Popis výsledku v původním jazyce
Objective: The main objective of this study is to understand the viscoelastic nature of Guar Gum - Dead Sea Salt (GG-DSS) based polymeric gel, a semisolid product; which is prepared with all natural ingredients to achieve finally a pharmaceutical value oriented medicated gel. Methods: The GG-DSS gel was prepared at room temperature (20-22 oC) in two series using the following compositions: guar gum, Dead Sea salt, glycerol, thymol, ethanol, seabuckturn oil, essential oils etc. by applying simple slow stirring method. Further, to investigate the basic properties of the GG-DSS gel i. e. moisture content, morphology, physico-chemical, antibacterial and rheological properties, standard methods were carried out. Special attention was paid to the dynamic viscoelastic behaviour of GG-DSS gel in order to obtain the fundamental data for handling of this medicated gel in the future. The influence of the content of GG, DSS and strain on the rheological properties as a function of angular frequenc
Název v anglickém jazyce
Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel
Popis výsledku anglicky
Objective: The main objective of this study is to understand the viscoelastic nature of Guar Gum - Dead Sea Salt (GG-DSS) based polymeric gel, a semisolid product; which is prepared with all natural ingredients to achieve finally a pharmaceutical value oriented medicated gel. Methods: The GG-DSS gel was prepared at room temperature (20-22 oC) in two series using the following compositions: guar gum, Dead Sea salt, glycerol, thymol, ethanol, seabuckturn oil, essential oils etc. by applying simple slow stirring method. Further, to investigate the basic properties of the GG-DSS gel i. e. moisture content, morphology, physico-chemical, antibacterial and rheological properties, standard methods were carried out. Special attention was paid to the dynamic viscoelastic behaviour of GG-DSS gel in order to obtain the fundamental data for handling of this medicated gel in the future. The influence of the content of GG, DSS and strain on the rheological properties as a function of angular frequenc
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CD - Makromolekulární chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences
ISSN
0975-1491
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
IN - Indická republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
226-232
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—