Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F15%3A43873015" target="_blank" >RIV/70883521:28610/15:43873015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://innovareacademics.in/journals/index.php/ijpps/article/view/3242" target="_blank" >http://innovareacademics.in/journals/index.php/ijpps/article/view/3242</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Objective: The main objective of this study is to understand the viscoelastic nature of Guar Gum - Dead Sea Salt (GG-DSS) based polymeric gel, a semisolid product; which is prepared with all natural ingredients to achieve finally a pharmaceutical value oriented medicated gel. Methods: The GG-DSS gel was prepared at room temperature (20-22 oC) in two series using the following compositions: guar gum, Dead Sea salt, glycerol, thymol, ethanol, seabuckturn oil, essential oils etc. by applying simple slow stirring method. Further, to investigate the basic properties of the GG-DSS gel i. e. moisture content, morphology, physico-chemical, antibacterial and rheological properties, standard methods were carried out. Special attention was paid to the dynamic viscoelastic behaviour of GG-DSS gel in order to obtain the fundamental data for handling of this medicated gel in the future. The influence of the content of GG, DSS and strain on the rheological properties as a function of angular frequenc

  • Název v anglickém jazyce

    Properties of guar gum - Dead sea salt (GG-DSS) medicated gel

  • Popis výsledku anglicky

    Objective: The main objective of this study is to understand the viscoelastic nature of Guar Gum - Dead Sea Salt (GG-DSS) based polymeric gel, a semisolid product; which is prepared with all natural ingredients to achieve finally a pharmaceutical value oriented medicated gel. Methods: The GG-DSS gel was prepared at room temperature (20-22 oC) in two series using the following compositions: guar gum, Dead Sea salt, glycerol, thymol, ethanol, seabuckturn oil, essential oils etc. by applying simple slow stirring method. Further, to investigate the basic properties of the GG-DSS gel i. e. moisture content, morphology, physico-chemical, antibacterial and rheological properties, standard methods were carried out. Special attention was paid to the dynamic viscoelastic behaviour of GG-DSS gel in order to obtain the fundamental data for handling of this medicated gel in the future. The influence of the content of GG, DSS and strain on the rheological properties as a function of angular frequenc

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences

  • ISSN

    0975-1491

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    7

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    IN - Indická republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    226-232

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus