Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Breathable and polyol based hydrogel food packaging

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F15%3A43873023" target="_blank" >RIV/70883521:28610/15:43873023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.aspbs.com/jbmbe/contents_jbmbe2015.htm#v9n2" target="_blank" >http://www.aspbs.com/jbmbe/contents_jbmbe2015.htm#v9n2</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1166/jbmb.2015.1515" target="_blank" >10.1166/jbmb.2015.1515</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Breathable and polyol based hydrogel food packaging

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Packaging of fresh fruits and vegetables is an important issue to preserve their shelf-life and quality and to protect them from early spoilage. Polymeric materials are predominantly used for fruit and vegetable packaging where bioplastics are more concerned for practical as well as an environmental friendly protection point of If the packaging materials polyol or biobased polymers, that are able to breath, can help to solve these problems. In this study, the breathability of PVP-CMC based hydrogel foodpackaging was examined in respect of suitability of the package in the preservation of quality and self-life of "table grapes" by monitoring the changes in the resistances of modified MWCNT sensors. The MWCNT sensors were prepared by polyvinyl alcohol (humidity measurement) and hexamethylenediamine (ethanol vapor measurement) and placed them inside and/or outside of the package for three weeks. The results obtained from the measurements of the PVP-CMC based hydrogel food package were co

  • Název v anglickém jazyce

    Breathable and polyol based hydrogel food packaging

  • Popis výsledku anglicky

    Packaging of fresh fruits and vegetables is an important issue to preserve their shelf-life and quality and to protect them from early spoilage. Polymeric materials are predominantly used for fruit and vegetable packaging where bioplastics are more concerned for practical as well as an environmental friendly protection point of If the packaging materials polyol or biobased polymers, that are able to breath, can help to solve these problems. In this study, the breathability of PVP-CMC based hydrogel foodpackaging was examined in respect of suitability of the package in the preservation of quality and self-life of "table grapes" by monitoring the changes in the resistances of modified MWCNT sensors. The MWCNT sensors were prepared by polyvinyl alcohol (humidity measurement) and hexamethylenediamine (ethanol vapor measurement) and placed them inside and/or outside of the package for three weeks. The results obtained from the measurements of the PVP-CMC based hydrogel food package were co

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Biobased Materials and Bioenergy

  • ISSN

    1556-6560

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    136-144

  • Kód UT WoS článku

    000358624400004

  • EID výsledku v databázi Scopus