Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Optimization of Method for Preparing Microparticles

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28610%2F16%3A43875548" target="_blank" >RIV/70883521:28610/16:43875548 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Optimization of Method for Preparing Microparticles

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Alginate is a natural polysaccharide which is obtained from brown algae. Alginates are widely used in food industries. It is also used in pharmaceutical industries as a matrix for the entrapment or encapsulated drugs. Alginate particles can be produced in several ways. One of them is a spray-coagulation method. The particles produced by this method are porous. Calcium chloride solution is used as gelation agent in various concentrations. This study is focused on optimalization of method for preparing alginate particles mainly on their size and shape. Conditions that are changed are flow rate, air pressure, height of needle, concentration of alginate and CaCl2 solution. The shape and a surface of particles is identified from scanning electron microscopy (SEM). Their size is meassured by Mastersizer 3000 laser particle size analyzer. Results showed that changed conditions have an effect on physical properties of particles. The size of particles is decreased with decreasing flow rate, increasing pressure of air and also with more concentrated solution of calcium chloride.

  • Název v anglickém jazyce

    The Optimization of Method for Preparing Microparticles

  • Popis výsledku anglicky

    Alginate is a natural polysaccharide which is obtained from brown algae. Alginates are widely used in food industries. It is also used in pharmaceutical industries as a matrix for the entrapment or encapsulated drugs. Alginate particles can be produced in several ways. One of them is a spray-coagulation method. The particles produced by this method are porous. Calcium chloride solution is used as gelation agent in various concentrations. This study is focused on optimalization of method for preparing alginate particles mainly on their size and shape. Conditions that are changed are flow rate, air pressure, height of needle, concentration of alginate and CaCl2 solution. The shape and a surface of particles is identified from scanning electron microscopy (SEM). Their size is meassured by Mastersizer 3000 laser particle size analyzer. Results showed that changed conditions have an effect on physical properties of particles. The size of particles is decreased with decreasing flow rate, increasing pressure of air and also with more concentrated solution of calcium chloride.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CD - Makromolekulární chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.