Readiness of restaurants and cafés to providing services for disabled visitors in Vysočina region
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F15%3A%231007389" target="_blank" >RIV/71226401:_____/15:#1007389 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Readiness of restaurants and cafés to providing services for disabled visitors in Vysočina region
Popis výsledku v původním jazyce
Disabled visitors belong to growing market segment in tourism also due to aging of population. They have equal rights to travel and use tourism services as other visitors. Not only the European Union, but also the Czech Republic pays higher attention totheir requirements. Based on the above mentioned information the article focuses on the accessibility of the catering facilities in the Vysočina region. It deals with the barrier-free or wheelchair accessible restaurants, cafés etc. in districts of Jihlava, Třebíč, Pelhřimov and Žďár nad Sázavou. The article also outlines the importance of the care for disabled people in tourism.
Název v anglickém jazyce
Readiness of restaurants and cafés to providing services for disabled visitors in Vysočina region
Popis výsledku anglicky
Disabled visitors belong to growing market segment in tourism also due to aging of population. They have equal rights to travel and use tourism services as other visitors. Not only the European Union, but also the Czech Republic pays higher attention totheir requirements. Based on the above mentioned information the article focuses on the accessibility of the catering facilities in the Vysočina region. It deals with the barrier-free or wheelchair accessible restaurants, cafés etc. in districts of Jihlava, Třebíč, Pelhřimov and Žďár nad Sázavou. The article also outlines the importance of the care for disabled people in tourism.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Hospitality and Tourism Papers
ISSN
1801-1535
e-ISSN
—
Svazek periodika
-
Číslo periodika v rámci svazku
25
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
54-63
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—