Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hledání faktorů ekonomické efektivity firem v sektoru ubytování, stravování a pohostinství v období pandemie Covid-19

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F71226401%3A_____%2F24%3AN0100975" target="_blank" >RIV/71226401:_____/24:N0100975 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://konference.vspj.cz/download?hash=fc945f296a9d7f058ae5c9a43b66bcd94474c677" target="_blank" >https://konference.vspj.cz/download?hash=fc945f296a9d7f058ae5c9a43b66bcd94474c677</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hledání faktorů ekonomické efektivity firem v sektoru ubytování, stravování a pohostinství v období pandemie Covid-19

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V tomto článku je proveden výběr faktorů, které determinovaly ekonomickou efektivitu českých podniků v odvětví ubytování, stravování a pohostinství během pandemie COVID-19. Cílem je vytipovat oblasti finančního zdraví a další faktory, jež měly dopad na ekonomickou výkonnost podniků v daném odvětví. Analýza, kterou na základě vytipovaných faktorů provedeme, využívá data z databáze Albertina za období 2018-2021. Hlavním měřítkem výkonnosti, bude ukazatel rentability aktiv. Mezi další vytipované faktory byly zařazeny ukazatele zadluženosti a likvidity, z dalších faktorů pak velikost, stáří podniku a subsektor, ve kterém podnik působí. V dalším zkoumání bude ověřováno nakolik jsou vybrané faktory pro ekonomickou efektivitu určující.

  • Název v anglickém jazyce

    Searching for Economic Efficiency Factors of Firms in the Accommodation, Catering and Hospitality Sector in the Czech Republic during the Covid-19 Pandemic

  • Popis výsledku anglicky

    In this article, a selection of factors determining the economic efficiency of Czech businesses in the accommodation, catering, and hospitality industry during the COVID-19 pandemic is made. The aim is to identify areas of financial health and other factors that have impacted the economic performance of businesses in this sector. The analysis, based on the identified factors, utilizes data from the Albertina database for the period 2018-2021. The main performance measure will be the return on assets indicator. Among other identified factors, indicators of leverage and liquidity were included, as well as factors such as size, age of the business, and the subsector in which the business operates. Further investigation will verify the extent to which the selected factors determine economic efficiency.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50206 - Finance

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z 16. ročníku Mezinárodní vědecké konference KONKURENCE

  • ISBN

    978-80-88064-74-9

  • ISSN

    2788-0605

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    52-61

  • Název nakladatele

    Vysoká škola polytechnická Jihlava

  • Místo vydání

    Jihlava

  • Místo konání akce

    Jihlava

  • Datum konání akce

    9. 5. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku