Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zdravotní potíže po požití závadné balené ochucené vody

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75010330%3A_____%2F20%3A00013002" target="_blank" >RIV/75010330:_____/20:00013002 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://hygiena.szu.cz/artkey/hyg-202002-0007_zdravotni-potize-po-poziti-zavadne-balene-ochucene-vody.php?l=en" target="_blank" >https://hygiena.szu.cz/artkey/hyg-202002-0007_zdravotni-potize-po-poziti-zavadne-balene-ochucene-vody.php?l=en</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.21101/hygiena.a1754" target="_blank" >10.21101/hygiena.a1754</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zdravotní potíže po požití závadné balené ochucené vody

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek pojednává o případu zkažené ochucené balené vody, po jejímž napití skončil spotřebitel v nemocnici, pravděpodobně v důsledku alergické reakce. Důvodem byl výskyt plísní a páchnoucí látky 1,3-pentadien. Popisujeme podrobně způsob šetření, úřední postup kontroly orgánu ochrany veřejného zdraví a mechanismus zkažení potraviny.

  • Název v anglickém jazyce

    Health problems after ingesting spoiled flavored bottled water

  • Popis výsledku anglicky

    Discussed is a case of spoiled flavored bottled water, the ingestion of which by the consumer has led to need for treatment in hospital, probably due to an allergic reaction. The reason was the occurrence of mold and odorous substance 1,3-pentadiene. We describe in detail the method of investigation, the official control procedure of the public health protection authority and the mechanism of food spoilage.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30304 - Public and environmental health

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Hygiena

  • ISSN

    1802-6281

  • e-ISSN

    1803-1056

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    71-75

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus