Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zimní příběh – Když Chotkové stolovali

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F75075741%3A_____%2F21%3AN0000015" target="_blank" >RIV/75075741:_____/21:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zimní příběh – Když Chotkové stolovali

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zimní příběh je výstavním cyklem, který se v každém roce zaměřuje na dnes již zapomenutá venkovská řemesla a domácké práce, které byly běžně v zimním období provozovány. V tomto roce se výstava zaměří na stravování majitelů zámku Kačina – rodu Chotků. V rámci výstavy bylo zdokumentováno fungování zámecké kuchyně, byl zdokumentován vybraný jídelníček rodiny Chotků a byl porovnán se stravováním v jiných ročních obdobích. Výstava vznikla v souladu s koncepčním vymezením vědy a výzkumu výzkumné organizace, které cílí na zhodnocení a prezentaci vlastní muzejní sbírky, popřípadě sbírek zapůjčených (výzkumná oblast: Venkov, etnografie a tradice). Výstava je výstupem studia pramenů z Oblastního archivu v Praze, které se váží k rodu Chotků, a studiem sbírky NZM a NPÚ, prezentuje sbírkové předměty, které se k této problematice vztahují. Výstup byl připraven v souladu s Koncepcí vědy a výzkumu NZM, konkrétně Výzkumný záměr III., aktivita č. 2 - Výzkum kulinárního dědictví v českých zemích.

  • Název v anglickém jazyce

    Winter Story – When the Chotek family dined

  • Popis výsledku anglicky

    The Winter Story is an annual exhibition cycle focusing on the long-forgotten rural crafts and homework common during winter times. This year’s exhibition concentrates on the dining culture of Kačina Castle owners – the Chotek family. The exhibition maps the use of the castle kitchen and sample menu, which is compared with the dining habits of the Chotek family in other seasons of the year. The exhibition was prepared in compliance with the scientific and research purpose of a research institution, which strives for the assessment and presentation of local museum collection and other collections items on loan (research area: rural space; ethnography and tradition). The exhibition derives from the study of sources obtained from the Regional archive in Prague, which relate to the Chotek family, and National Museum of Agriculture as well as National Heritage Institute. The output was prepared in accordance with the NZM Science and Research Concept, specifically Research Intent III., Activity No. 2 - Culinary Heritage Research in the Czech Lands.

Klasifikace

  • Druh

    E<sub>nekrit</sub> - Výstava

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Muzeum českého venkova – Kačina

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    1

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce