Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Atmospheric CO2 concentration, light intensity and nitrogen nutrition affect spring barley response to drought and heat stress

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F86652079%3A_____%2F21%3A00567465" target="_blank" >RIV/86652079:_____/21:00567465 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/21:43921814

  • Výsledek na webu

    <a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2021/mnet_2021_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2021/mnet_2021_full.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Atmospheric CO2 concentration, light intensity and nitrogen nutrition affect spring barley response to drought and heat stress

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare physiological responses of two spring barley varieties,ndiffering in their oxidative stress tolerance, to drought and heat stress after pre-treatment under differentnirradiation regimes, CO2 concentrations, and nitrogen fertilisation levels. High light intensity, elevatednCO2, and additional UV radiation increased flavonoid accumulation. Moreover, more flavonoids wereninduced in oxidative stress-sensitive variety Barke. Combined drought and heat stress caused a largendecline in CO2 assimilation, whereas heat stress alone caused only minor changes. Under combinednstress, plants grown under low light intensity and no UV irradiation performed the best despite theirnhigher initial water use efficiency and lower flavonoids content.

  • Název v anglickém jazyce

    Atmospheric CO2 concentration, light intensity and nitrogen nutrition affect spring barley response to drought and heat stress

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare physiological responses of two spring barley varieties,ndiffering in their oxidative stress tolerance, to drought and heat stress after pre-treatment under differentnirradiation regimes, CO2 concentrations, and nitrogen fertilisation levels. High light intensity, elevatednCO2, and additional UV radiation increased flavonoid accumulation. Moreover, more flavonoids wereninduced in oxidative stress-sensitive variety Barke. Combined drought and heat stress caused a largendecline in CO2 assimilation, whereas heat stress alone caused only minor changes. Under combinednstress, plants grown under low light intensity and no UV irradiation performed the best despite theirnhigher initial water use efficiency and lower flavonoids content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_019%2F0000797" target="_blank" >EF16_019/0000797: SustES - Adaptační strategie pro udržitelnost ekosystémových služeb a potravinové bezpečnosti v nepříznivých přírodních podmínkách</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    MendelNet 2021: Proceedings of 28th International PhD Students Conference

  • ISBN

    978-80-7509-821-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    348-353

  • Název nakladatele

    Mendel University in Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku