Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”
QG50041

Faktory kvality a bezpečnosti potravinářských obilovin

Cíle projektu

Projekt zkoumá faktory kvality a bezpečnosti sklizňových vzorků potravinářských obilovin z celé České republiky. Cílem je určit míru vlivu prostředí, podmínek pěstování, odrůdy a jejich spolupůsobení na parametry jakosti a bezpečnosti. Výzkum je podpořenpřesnými polními pokusy. Polní pokusy jsou zaměřeny na sledování vybraných faktorů kvality a bezpečnosti - vlivu pozdního hnojení dusíkem na kvalitu potravinářské pšenice a vlivu fungicidních přípravků na kvalitu a bezpečnost potravinářské pšenice a sladovnického ječmene. Získané výsledky pomohou stanovit možnosti jak ovlivnit kvalitu a bezpečnost obilovin pěstovaných v České republice a určených pro potravinářské zpracování.

Klíčová slova

potravinářská pšenicejarní ječmenkvalita obilovinkvalita pšenicekvalita ječmenekvalita žitafaktory kvality potravinářských obilovinbezpečnost obilovinpekařská kvalitafaktory bezpečnosti obilovinfuzáriasklizňová jakost obilovin

Veřejná podpora

  • Poskytovatel

    Ministerstvo zemědělství

  • Program

    Výzkumný program Ministerstva zemědělství na léta 2005 - 2009

  • Veřejná soutěž

    VaV pro Ministerstvo zemědělství 1 (SMZE2005MZE01)

  • Hlavní účastníci

  • Druh soutěže

    VS - Veřejná soutěž

  • Číslo smlouvy

    46844/04-13020

Alternativní jazyk

  • Název projektu anglicky

    Quality and safety factors and their relationship with cereal quality parameters

  • Anotace anglicky

    The project is focused on the research on the quality and safety of food cereals harvested in the Czech Republic. The aim of the research is to determine the effect of the environment, variety and their joint influence on parameters of cereal quality andsafety. The research is based on the exact field experiments. The field experiments are focused on the research on the factors of cereal quality and safety. The results will help to define the possibilities of increasing quality and safety of cereal growing in the Czech Republic.

Vědní obory

  • Kategorie VaV

    AP - Aplikovaný výzkum

  • CEP - hlavní obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • CEP - vedlejší obor

    GM - Potravinářství

  • CEP - další vedlejší obor

  • OECD FORD - odpovídající obory
    (dle převodníku)

    21101 - Food and beverages
    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Hodnocení dokončeného projektu

  • Hodnocení poskytovatelem

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Zhodnocení výsledků projektu

    Řešení projektu probíhalo v souladu s plánem v byly získány velmi hodnotné výsledky využitelné především v pěstitelské praxi, pro rajonizaci produkce obilovin v ČR, pro poradenskou službu i v zemědělském školství.

Termíny řešení

  • Zahájení řešení

    1. 2. 2005

  • Ukončení řešení

    31. 12. 2009

  • Poslední stav řešení

    U - Ukončený projekt

  • Poslední uvolnění podpory

    30. 4. 2009

Dodání dat do CEP

  • Důvěrnost údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Systémové označení dodávky dat

    CEP10-MZE-QG-U/01:1

  • Datum dodání záznamu

    30. 6. 2010

Finance

  • Celkové uznané náklady

    7 196 tis. Kč

  • Výše podpory ze státního rozpočtu

    7 196 tis. Kč

  • Ostatní veřejné zdroje financování

    393 tis. Kč

  • Neveřejné tuz. a zahr. zdroje finan.

    0 tis. Kč

Uznané náklady

7 196 tis. Kč

Statní podpora

7 196 tis. Kč

0%


Poskytovatel

Ministerstvo zemědělství

CEP

GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

Doba řešení

01. 02. 2005 - 31. 12. 2009