All
All

What are you looking for?

All
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
1B44040

Modelling and experimental research of thermoinactivation, baroinactivation and growth of selected micro-organisms

Project goals

The aim of the project proposed is the experimental reseach and mathematical models of the thermo and baroinactivation of selected microorganisms, surviving the mild pasteurisation of milk and human milk namely Enterococcus faecium. Further, the aim ofthe project is the experimental research and mathematical model of the growth of this microorganism as a function of water activity, pH and temperature. The second part of the project is devoted to the experiments and mathematical models of baroinactivation of selected microorganisms typical for fruit and vegetable and meat product contamination.

Keywords

thermoinaktivacebaroinaktivaceEnterococcus faeciumvybrané mikroorganismyaktivita vodypHteplotačastlak

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    First-quality and safety nuorishment (National programme of research)

  • Call for proposals

    Kvalitní a bezpečná výživa 1 (SMZE2004NTP1)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Modelování a experimentální výzkum termoinaktivace, baroinaktivace a růstu vybraných mikroorganismů

  • Annotation in Czech

    Předmětem výzkumu je získání experimentálních dat a matematických modelů termo a baroinaktivace vybraných mikrobů, zejména Enterococcus faecium, které přežívají v mléce a mateřském mléce. Dále je předmětem výzkumu získání růstového modelu tohoto mikroorganismu. V další části projektu se získávají baroinaktivační data a modely pro vybrané mikroorganismy typické pro zeleninové a masné výrobky.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    FG - Paediatrics

  • CEP - another secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • 10606 - Microbiology
    10607 - Virology
    21101 - Food and beverages
    30209 - Paediatrics

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The process of project's solution and its results correspond to the agreement. The project's goal was fulfilled and required outcomes were compiled.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2004

  • Realization period - end

    Jan 1, 2006

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP07-MZE-1B-U/03:1

  • Data delivery date

    Jun 22, 2007

Finance

  • Total approved costs

    4,945 thou. CZK

  • Public financial support

    4,945 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK