All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
2B06138

Methods for allergenic substances determination in foods

Public support

  • Provider

    Ministry of Education, Youth and Sports

  • Programme

    Health and quality of life

  • Call for proposals

    Zdravý a kvalitní život 1 (SMSM2006002B1)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    15 809/06-31

Alternative language

  • Project name in Czech

    Metody na stanovení alergenních složek v potravinách

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu bude implementace analytických metod pro stanovení alergenních složek uvedených ve Vyhlášce č.113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků.. Alergenní složky uvedené ve vyhlášce jsou výrobci potravin povinni uvádět naobalech od 25.11.2005. Náplní projektu bude výběr, adaptace a zavedení imunochemických metod pro detekci těchto alergenů v potravinách a jejich testování.Projekt bude zaměřen především na alergenní složky vajec, mléka,celeru, hořčice, případně další.

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    CB - Analytical chemistry, separation

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Project intention (immunological sets for the determination of selected food allergens - milk, eggs) was realized: 1. RIV/00027022:_____/06:8P007134 - 2006- P 2. RIV/00027022:_____/07:8P007130 - 2007 - D 3. RIV/00027022:_____/07:8P007135 - 2007 - P

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jul 1, 2006

  • Realization period - end

    Dec 31, 2008

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 15, 2008

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP09-MSM-2B-U/01:1

  • Data delivery date

    Jun 25, 2009

Finance

  • Total approved costs

    5,288 thou. CZK

  • Public financial support

    3,521 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,767 thou. CZK