Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market
Public support
Provider
Ministry of Education, Youth and Sports
Programme
Health and quality of life
Call for proposals
Zdravý a kvalitní život 2 (SMSM20082B2)
Main participants
—
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
1182/2010-31
Alternative language
Project name in Czech
Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.
Annotation in Czech
Výzkum fyziologických charakteristik bakteriálních kontaminantů a jejich schopnosti tvořit biogenní amíny v podmínkách zpracování mléka na sýry ve výrobních závodech i při faremním zpracování mléka se zaměřením na rizika jejich výskytu ve zralých sýrech
Scientific branches
R&D category
ZV - Basic research
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EE - Microbiology, virology
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
The project preceded according plan. The facilities of bacterial strains producing biogenic amines during technological procedures at different stages of production of hard cheese were characterised.
Solution timeline
Realization period - beginning
Mar 1, 2008
Realization period - end
Dec 31, 2011
Project status
U - Finished project
Latest support payment
Feb 25, 2011
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP12-MSM-2B-U/01:1
Data delivery date
Jul 3, 2012
Finance
Total approved costs
8,710 thou. CZK
Public financial support
7,831 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
879 thou. CZK