All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
2B08069

Relationship research of contaminant microflora and biogenic amines as the risk toxicants in the system of cheese health unexceptionability on the consumer market

Public support

  • Provider

    Ministry of Education, Youth and Sports

  • Programme

    Health and quality of life

  • Call for proposals

    Zdravý a kvalitní život 2 (SMSM20082B2)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    1182/2010-31

Alternative language

  • Project name in Czech

    Výzkum vztahů mezi vlastnostmi kontaminující mikroflóry a tvorbou biogenních amínů jako rizikových toxikantů v systému hodnocení zdravotní nezávadnosti sýrů na spotřebitelském trhu.

  • Annotation in Czech

    Výzkum fyziologických charakteristik bakteriálních kontaminantů a jejich schopnosti tvořit biogenní amíny v podmínkách zpracování mléka na sýry ve výrobních závodech i při faremním zpracování mléka se zaměřením na rizika jejich výskytu ve zralých sýrech

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    The project preceded according plan. The facilities of bacterial strains producing biogenic amines during technological procedures at different stages of production of hard cheese were characterised.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Mar 1, 2008

  • Realization period - end

    Dec 31, 2011

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Feb 25, 2011

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP12-MSM-2B-U/01:1

  • Data delivery date

    Jul 3, 2012

Finance

  • Total approved costs

    8,710 thou. CZK

  • Public financial support

    7,831 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    879 thou. CZK