Effect of pasteurisation of the milk on the quality and safety of hard cheeses
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
MILCOM a.s.<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vliv pasterace mléka na kvalitu a zdravotní nezávadnost tvrdých sýrů.
Annotation in Czech
Tvrdé sýry vyrobené bez pasterace, která byla nutná v dobách nízké mikrobiologické kvality syrového mléka, jsou kvalitnější. Podle výsledků projektu EP 7216 může vlastní technologie výroby obsah patogenní mikroflory eliminovat i bez pasterace. Vyloučenípasterace také snižuje energetickou i technologickou náročnost výroby. Je třeba ověřit předpoklad, že eliminace pasterace sníží indukci spor do vegetativního stadia a tím omezí zhoršení vlastností sýra.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
EE - Microbiology, virology
CEP - another secondary branch
FM - Hygiene
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Řešení probíhalo podle plánu. Výsledky jsou přínosem pro praktickou aplikaci technologie a bezpečnosti vyráběných potravin, což je v současné době jedním z rozhodujících problémů výrobců potravin.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1999
Realization period - end
Jan 1, 2002
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/2003/MZE/MZE3QB/U/N/3:1
Data delivery date
Oct 23, 2003
Finance
Total approved costs
2,700 thou. CZK
Public financial support
2,700 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
9 thou. CZK