All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
EP9384

Effect of pasteurisation of the milk on the quality and safety of hard cheeses

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    MILCOM a.s.<br>Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv pasterace mléka na kvalitu a zdravotní nezávadnost tvrdých sýrů.

  • Annotation in Czech

    Tvrdé sýry vyrobené bez pasterace, která byla nutná v dobách nízké mikrobiologické kvality syrového mléka, jsou kvalitnější. Podle výsledků projektu EP 7216 může vlastní technologie výroby obsah patogenní mikroflory eliminovat i bez pasterace. Vyloučenípasterace také snižuje energetickou i technologickou náročnost výroby. Je třeba ověřit předpoklad, že eliminace pasterace sníží indukci spor do vegetativního stadia a tím omezí zhoršení vlastností sýra.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    EE - Microbiology, virology

  • CEP - another secondary branch

    FM - Hygiene

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10606 - Microbiology<br>10607 - Virology<br>21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení probíhalo podle plánu. Výsledky jsou přínosem pro praktickou aplikaci technologie a bezpečnosti vyráběných potravin, což je v současné době jedním z rozhodujících problémů výrobců potravin.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1999

  • Realization period - end

    Jan 1, 2002

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2003/MZE/MZE3QB/U/N/3:1

  • Data delivery date

    Oct 23, 2003

Finance

  • Total approved costs

    2,700 thou. CZK

  • Public financial support

    2,700 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    9 thou. CZK