All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of methods for determination of risk chemical elements and some organic contaminants in milk and milk poducts, and their harmonization with the EU.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Rozvoj metod stanovení rizikových chemických prvků a vybraných organických kontaminantů v mléce a mléčných výrobcích a jejich harmonizace s metodami EU.

  • Annotation in Czech

    Kvalitu potravinářských výrobků včetně mléka a mléčných výrobků je třeba objektivně analyticky hodnotit a před vstupem České republiky do Evropské unie sladit paletu sledovaných ukazatelů a metody stanovení používané v České republice s metodami, akceptovanými v rámci Evropské unie, se zvláštním zřetelem na kontrolu získaných analytických výsledků. V první fázi předkládaného projektu budou formou komparativní studie porovnány sledované analyty při kontrole kvality mléka a mléčných výrobků (mikroelementy, mykotoxiny, rezidua pesticidů) a metody jejich stanovení v České republice a Evropské unii. Na základě studie bude v detailu upřesněn optimální soubor výše uvedených analytů. Pro vybrané analyty budou propracovány metodiky včetně jejich validace. Budezpracován přehled o dostupných referenčních materiálech a jejich sortimentu a bude zvážena možnost přípravy vlastních referenčních materiálů. Bude zpracován projekt systému kontroly pro hodnocení kvality práce laboratoří, zabývajících se rutinní kon

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Vypracované metody a návody jsou podkladem pro výrobce a pro kontrolní orgány.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    2,843 thou. CZK

  • Public financial support

    2,843 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK