All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Methods and Criteria of Raw Milk Evaluation in ČR in Comparation with EU Position, Applying the Data from the Central Laboratory for the Computer Elaboration.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Metody a kritéria hodnocení syrového mléka v ČR, využití dat z centrální laboratoře pro zpracování podkladů, sloužících k určování strategie vývoje problematiky

  • Annotation in Czech

    Kritéria a metody stanovení ukazatelů rozhodujících o proplácení a výkupu syrového kravského mléka jsou v současné době v naší republice daná a jasná. Jsou určeny jednak stávající ČSN 57 0529 a dále návaznými, doporučenými a akceptovanými postupy pro stanovení ukazatelů a kritérií této normy. V časové intervalu od současnosti do roku 2000 a v souvislosti s naším vstupem do EU bude však nezbytné tuto úzkou problematiku soustavně sledovat a aktualizovat. Cílem tohoto projektu, pokud bude akceptován,by mělo být systematické a soustavné sledování a vyhodnococání norem, metodik a předpisů ve státech EU. Na základě získaných poznatků budou v předstihu modelově a metodicky tyto podmínky ve vybrané centrální laboratoři simulovány a adaptovány podle aktu álníhostavu. Dalším neméně důležitým cílem bude podrobné a soustavné počítačové zpracování a vyhodnocování databáze výsledků centrální laboratoře pro vyšetřování syrového mléka, které přinese unikátní a ucelené výsledky a přehledy o kvalitě vykupo

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení probíhalo dle plánu, bylo dosaženo plánovaných cílů. Výsledky jsou již využívány v mlékárenské praxi.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1996

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,724 thou. CZK

  • Public financial support

    1,333 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK