Development of methods and systems for evaluation of raw milk quality and for control of technological decisions in milk production and processing.
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
Scheme II
Call for proposals
Program II (SMZE2001_2_1)
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
VS - Public tender
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Vývoj metod a systémů pro hodnocení jakosti syrového mléka a pro potřeby kontroly a technologického rozhodování v prvovýrobě i při mlékárenském zpracování
Annotation in Czech
Náplň předkládaného návrhu projektu je rozdělena do základních pěti oblastí týkajících se problematiky produkce, hodnocení a zpracování syrového mléka, jedná se o důležité kapitoly, které by měly pomoci řešit zásadní problémy dnešního stavu a přinést podklady a poznatky k formulování budoucích cílů hodnocení kvality syrového mléka. Jedná se následující kapitoly: 1. Harmonizace legislativních požadavků, metod a pracovních postupů s požadavky směrnice EU 92/46.a dalšími předpisy. 2. Využití výsledků hodnocení jakostních znaků syrového mléka pro zpracovávání celorepublikových přehledů o dlouhodobé kvalitě produkovaného mléka. 3. Zdokonalení systémů kontroly činnosti laboratoří pro hodnocení syrového mléka. 4. Precizace stávajících a návrhy novýchmikrobiologický metod pro hodnocení vhodnosti mléka dle požadavků a potřeb zpracovatelů. 5. Vypracovat metody a postupy pro pozitivní ovlivnění kvality a vhodnosti mlékárenské suroviny pro specifické mléčné výrobky. 6. Definování reálných možnosti zpra
Scientific branches
R&D category
NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Completed project evaluation
Provider evaluation
U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)
Project results evaluation
Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k hodnocení kvality nakupovaného mléka jako suroviny pro mlékárenské zpracování.
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 2001
Realization period - end
Jan 1, 2005
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP06-MZE-QD-U/04:1
Data delivery date
Jun 29, 2006
Finance
Total approved costs
2,300 thou. CZK
Public financial support
2,300 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK