All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
QD1404

Development of methods and systems for evaluation of raw milk quality and for control of technological decisions in milk production and processing.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

    Scheme II

  • Call for proposals

    Program II (SMZE2001_2_1)

  • Main participants

    MILCOM a.s.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vývoj metod a systémů pro hodnocení jakosti syrového mléka a pro potřeby kontroly a technologického rozhodování v prvovýrobě i při mlékárenském zpracování

  • Annotation in Czech

    Náplň předkládaného návrhu projektu je rozdělena do základních pěti oblastí týkajících se problematiky produkce, hodnocení a zpracování syrového mléka, jedná se o důležité kapitoly, které by měly pomoci řešit zásadní problémy dnešního stavu a přinést podklady a poznatky k formulování budoucích cílů hodnocení kvality syrového mléka. Jedná se následující kapitoly: 1. Harmonizace legislativních požadavků, metod a pracovních postupů s požadavky směrnice EU 92/46.a dalšími předpisy. 2. Využití výsledků hodnocení jakostních znaků syrového mléka pro zpracovávání celorepublikových přehledů o dlouhodobé kvalitě produkovaného mléka. 3. Zdokonalení systémů kontroly činnosti laboratoří pro hodnocení syrového mléka. 4. Precizace stávajících a návrhy novýchmikrobiologický metod pro hodnocení vhodnosti mléka dle požadavků a potřeb zpracovatelů. 5. Vypracovat metody a postupy pro pozitivní ovlivnění kvality a vhodnosti mlékárenské suroviny pro specifické mléčné výrobky. 6. Definování reálných možnosti zpra

Scientific branches

  • R&D category

    NV - Nonindustrial research (Applied research excluded Industrial research)

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Průběh řešení i výsledky projektu plně odpovídají zadání projektu.Výsledky jsou významným přínosem k hodnocení kvality nakupovaného mléka jako suroviny pro mlékárenské zpracování.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2001

  • Realization period - end

    Jan 1, 2005

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP06-MZE-QD-U/04:1

  • Data delivery date

    Jun 29, 2006

Finance

  • Total approved costs

    2,300 thou. CZK

  • Public financial support

    2,300 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK