All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
EP7203

A technological quality of wheat flavours as an important condition for a development and a modernisation of wheat starch production in ČR

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Technologická kvalita pšeničných mouk jako jeden z rozhodujících faktorů rozvoje a modernizace výroby pšeničného škrobu v ČR

  • Annotation in Czech

    Podle své rozvojové koncepce do roku 2000 počítá škrobárenský průmysl s výrazným zvýšením produkce pšeničného škrobu, avšak její úspěšná realisace je podmíněna modernisací a koncentrací současných výrobních kapacit. Jedním ze základních požadavků pro zvýšení výkonnosti a pro modernisaci našich pšeničných škrobáren je zajištění dostatečného množství pšeničné mouky standardní technologické kvality, která významnou měrou ovlivňuje technologii a ekonomiku výroby a potažmo i uplatnění finálních výrobků na trhu. Vzhledem k tomu, že v ČR převažuje výroba bramborového škrobu a výroba pšeničného škrobu byla až do počátku devadesátých let spíše okrajovou záležitostí, nebyla u nás dosud stanovena kriteria a analytické metody pro hodnocení kvality českých pšeničných mouk z hlediska jejich zpracování ve škrobárenském průmyslu. Toto je i hlavním důvodem pro řešení navrhovaného projektu, jehož cílem je určení a praktické ověření kriterií pro hodnocení technologické kvality pšeničných mouk pro škrobárenské zprac

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Byly vypracovány metodiky SOP pro hodnocení pšeničných mouk. Ověřila se vhodnost metody LALLS pro stanovení distribuce velikosti škrobových zrn. Stanovené cíle uvedené v původní metodice projektu nebyly zcela splněny.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 1999

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2000/MZE/MZE0QA/U/5:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    967 thou. CZK

  • Public financial support

    727 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK