Prediction bread-making quality of wheat flours based on analytical and rheological characters
Project goals
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Mills spol.s.r.o.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Predikce technologické jakosti pšeničných mouk na základě analytických a reologických charakteristik
Annotation in Czech
Technologická jakost mlýnských výrobků a jejich směsí, kterou lze predikovat z analytických a reologických měření, bude sledována na statisticky významném souboru ze sklizně 1993 a 1994. Pro komplexní rozbor bude využita také alveografie jako doposud nepříliš u nás rozšířená metoda k posouzení viskosoelastických vlastností těsta. Výsledky alveografických a extenzografických měření budou hodnoceny ve vazbě na jekost finálních výrobků z pokusného pečení. Zpracování výsledků komplexních rozborů násobnou regresí a korelační analýzou bude sloužit pro ověření širší platnosti závislostí mezi analytickými a reologickými vlastnostmi pšeničných mouk. Reologická predikce jakosti základních mlýnských výrobků bude podkladem návrhu minimálního počtu rozborů nezbytných pro určení pekařské kvality pšeničné mouky.
Scientific branches
Completed project evaluation
Provider evaluation
—
Project results evaluation
XXX
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1994
Realization period - end
Jan 1, 1995
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1996/MZE/MZE6IE/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
100 thou. CZK
Public financial support
100 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK
Basic information
Recognised costs
100 CZK thou.
Public support
100 CZK thou.
100%
Provider
Ministry of Agriculture
CEP
GM - Food industry
Solution period
01. 01. 1994 - 01. 01. 1995