All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”
EP7263

The possibilities of active packaging in prolonging of shelf life of foodstuffs in consequence of immobilization of bioactive agents into package.

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Možnosti aktivní funkce obalu při prodlužování skladovatelnosti potravin v důsledku imobilizace bioaktivních činidel na obalový materiál.

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu bude ověření možností vázání antimikrobních, popř. dalších činidel prodlužujících skladovatelnost potravin na obalové materiály používané k jejich balení. V prvé fázi řešení projektu budou vybrány konzervans a obalové materiály vhodné prouvedený účel, dále bude prakticky ověřena možnost imobilizace zvolených činidel na vybrané obalové materiály. V dalším stupni řešení bude ověřena aktivita imobilizovaných konzervans v modelových podmínkách, tj. pro vybrané typy mikrooganismů ve vhodnýchsimulantech potravin a v závěrečné fázi řešení projektu bude ověřena účinnost takto vybraných systémů aktivního balení na prodloužení skladovatelnosti některých potravinářských produktů. Řešení projektu se zaměří na všechny teoreticky možné způsoby vázání konzervačních činidel na obalový materiál a to zejména na inkorporaci, vmíchání, aktivního prostředku do hmoty obalového materiálu, dále jeho vazbu na povrch obalu jak chemickými vazbami, tak fyzikálními způsoby (adsorpcí). Ověřeny by měly být jak syst

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Byla ověřena možnost imobilizace antimikrobiálních činidel na obalový materiál a jejich účinnost v průběhu skladování.

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1997

  • Realization period - end

    Jan 1, 2000

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2001/MZE/MZE1QB/U/N/3:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,500 thou. CZK

  • Public financial support

    1,100 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK