All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of printing inks on safety of food packages

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 10 (SGA02007GA-ST)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    525/07/1153

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv tiskových barev na bezpečnost obalů potravin

  • Annotation in Czech

    Kontaminace potravin složkami tiskových barev z obalů představuje možné ohrožení jejich bezpečnosti. V poslední době byly zaznamenány případy migrace residuí rozpouštědel nebo fotoiniciátorů z barev vytvrzovaných UV zářením. Složení tiskových barev je regulováno pouze zásadami správné výrobní praxe požadující eliminaci možnosti snížení bezpečnosti a kvality potravin. Nedostatek informací o rozsahu migrace složek tiskových barev do potravin a jejich toxicitě znesnadňuje zhodnocení jejich vlivu na bezpečnost potravin. Cílem předloženého projektu je systematické studium možností a rozsahu migrace složek tiskových barev do potravin a jejich simulantů z co nejširší škály obalů používaných k balení potravin v České republice, vývoj a optimalizace analytických metod pro stanovení těchto látek, vypracování matematického modelu pro vybrané migranty umožňujícího odhad průběhu přenosu látek v závislosti na podmínkách (zejména jejich obsahu v obalu, teplotě a době). Výsledky projektu umožní objektivní

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    FM - Hygiene

  • CEP - another secondary branch

    CC - Organic chemistry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    .

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2007

  • Realization period - end

    Dec 31, 2009

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 22, 2009

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP10-GA0-GA-U/02:2

  • Data delivery date

    Jan 22, 2015

Finance

  • Total approved costs

    1,678 thou. CZK

  • Public financial support

    1,678 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK