All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Hygienic Aspects of Thermal Stability of Food Packings

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Hygienické aspekty tepelné stability potravinář. obalů

  • Annotation in Czech

    Při ohřevu potravin v obalech z plastů nebo potravinářského kartonu stejně jako při tepelném tvarování a svařování těchto obalů dochází k uvolňování složek obalového materiálu, které snadno migrují do balené potraviny a snižují její senzorickou a nutriční hodnotu. Tyto látky, příp. produkty jejich reakci se složkami potravin, mohou ohrozit zdraví konzumenta. Se vzrůstajícím objemem použití uvedených obalů začíná být problematice tepelné stability obalu v zahraničí věnována pozornost. U nás s výjimkou úvdních studií vypracovaných na pracovištích navrhovatelů není tepelná stabilita a rizika z ní vyplývající sledována. Navrhovaný projekt vedle rozšíření teoretických poznatků o vlastnostech obalových materiálů a interakcích obal-potravina umožní zavedení sstematické kontroly obalových materiálů hygienickými orgány. Zároveň přispěje ke snížení potenciálních zdravotních rizik vyplývajících z použití nevhodných obalových materiálů.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

    FM - Hygiene

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>30304 - Public and environmental health

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

  • Project results evaluation

    XXX

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1993

  • Realization period - end

    Jan 1, 1995

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1996/GA0/GA06GA/V/1:1

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    280 thou. CZK

  • Public financial support

    560 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK