All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Study on the level of foodstuffs contamination by packaging material constituents during microwave heating

Public support

  • Provider

    Ministry of Agriculture

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Studium rizik kontaminace potravin složkami obalových materiálů během mikrovlnného ohřevu

  • Annotation in Czech

    Projekt bude zaměřen na studium úrovně migrace složek obalových materiálů, zejména reziduí monomerů a aditivních látek aplikovaných při výrobě obalových materiálů na bázi plastů (plastifikátorů, antioxidantů atd.), popř.produktů tepelné degradace (2-furalaldehyd z papírových obalů) atd. do potravin nebo vybraných potravinových simulantů (charakterizujících základní typy potravinářských výrobků) během mikrovlnného ohřevu. Sledovány budou jak hodnoty globální migrace charakterizující celkový přenos složekobalových prostředků do potravin, tak i hodnoty specifické migrace vybraných migrantů, typických pro dané typy obalových materiálů, jako např. oligomery PET pro polyethylentereftalátové obaly, antioxidanty pro polyolefiny, 2-furalaldehyd pro karton atd.a dále jejich závislost na podmínkách, tj. intenzitě a době, aplikovaného mikrovlnného ohřevu. Jeho průběh bude sledován za využití fluorooptických sond umožňujících objektivní posouzení podmínek záhřevu. Výsledky pak budou porovnány s podmínkami migrace

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1995

  • Realization period - end

    Jan 1, 1997

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1997/MZE/MZE7IE/V/9:7

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    1,340 thou. CZK

  • Public financial support

    900 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK