All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Functional foods with controlled fermentation

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

  • Call for proposals

    STA02023FW090

  • Main participants

    Fermatigo, s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    FW09020169 - Smlouva o poskytnutí podpory

Alternative language

  • Project name in Czech

    Funkční potraviny s řízenou fermentací

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je vyvinutí zcela nového druhu funkčních fermentovaných nápojů a smoothies se zdravotním a wellness benefitem. Nápoje a smoothies budou postaveny na bázi ovocných nebo zeleninových šťáv a koktejlů (smoothies), které budou čerstvě fermentovány až u konečného spotřebitele, a to díky startu fermentace u koncového konzumenta, který si bude jednoduchým úkonem rozhodovat, kdy spustí fermentaci. Tím bude zaručena nejen čerstvost fermentovaného nápoje, ale zejména funkčnost zejména díky tomu, že bude obsahovat živé probiotické kultury a funkční metabolity fermentace.

Scientific branches

  • R&D category

    VV - Exeperimental development

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • OECD FORD - another secondary branch

    30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EI - Biotechnology and bionics<br>FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition<br>GM - Food industry

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jul 1, 2023

  • Realization period - end

    Dec 31, 2025

  • Project status

    Z - Beginning multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP23-TA0-FW-R

  • Data delivery date

    Aug 22, 2023

Finance

  • Total approved costs

    11,076 thou. CZK

  • Public financial support

    8,015 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    3,060 thou. CZK