All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of healthy products based on fresh cheeses adapted for the market in Vietnam and the Czech Republic

Public support

  • Provider

    Technology Agency of the Czech Republic

  • Programme

  • Call for proposals

    2.VS DELTA 2 (STA02020TM020)

  • Main participants

    Farma Struhy s.r.o.

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    TM02000062 - Dodatek 1 ke smlouvě

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vývoj zdravotně prospěšných výrobků na bázi čerstvých sýrů adaptovaných pro trh ve Vietnamu a v České republice

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je spolupráce mezi vietnamským a českým partnerem při vývoji mléčných výrobků atraktivních pro spotřebitele ve Vietnamu i v České republice. Projekt bude zaměřen na vývoj mléčných výrobků na bázi čerstvého sýra, kde bude část mléčného tuku nahrazena rostlinným olejem s vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin a kde bude část mléčné bílkoviny nahrazena rostlinnými bílkovinami. Projekt se zaměří také na využití syrovátky jako vedlejšího produktu při výrobě sýrů. Budou navrženy fermentované nápoje a nápoje se směsí syrovátky, ovocných šťáv a mléka. Pozornost bude rovněž věnována přípravě výrobků pro lidi trpící nesnášenlivostí laktózy, kterých je více v asijských zemích než v Evropě.

Scientific branches

  • R&D category

    AP - Applied research

  • OECD FORD - main branch

    21101 - Food and beverages

  • OECD FORD - secondary branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

  • OECD FORD - another secondary branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

  • CEP - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    EI - Biotechnology and bionics<br>FP - Other medical fields<br>GM - Food industry

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jun 1, 2021

  • Realization period - end

    May 31, 2024

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

    Feb 28, 2023

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

  • Data delivery code

    CEP24-TA0-TM-R

  • Data delivery date

    Feb 20, 2024

Finance

  • Total approved costs

    4,833 thou. CZK

  • Public financial support

    3,695 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    1,519 thou. CZK