XXX
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
MILCOM a.s.
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Snižování obsahu cholesterolu v mléčných výrobcích.
Annotation in Czech
Cílem řešení úkolu byl vývoj mléčného výrobku na bázi mléčného tuku se sníženým obsahem cholesterolu a zvýšenou nutriční hodnotou. Při řešení uvedené problematiky bylo postupováno nepřímou cestou. Vypracována a odzkoušena byla technologie výroby másla spřídavkem spec. mikroflory ovlivňující pozitivně metabolismus cholesterolu v organismu. Sestaveny a odzkoušeny byly receptury na 3 nízkotučné pomazánky s celkovým obsahem tuku nižším než 40% (min.36 %), ve kterém část mléčného tuku byla nahrazena tukem rostlinným. Vypracovány byly normy spotřeby záklaních surovin, navržen technologický postup a základní sestava výrobní linky. Vyvinuté výrobky vykazují snížený obsah cholesterolu a kys. linolové. XXX
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9A - 9
CEP - secondary branch
9A - 9
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
—
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1992
Realization period - end
Jan 1, 1994
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1995/MZE/MZE5IE/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
0 thou. CZK
Public financial support
0 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK