All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Photochemical preparation of oligomeric analogues of natural resveratrol derivatives and related stilbenoids

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

    Standardní projekty 10 (SGA02007GA-ST)

  • Main participants

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

    203/07/1227

Alternative language

  • Project name in Czech

    Fotochemická příprava oligomerních analogů přírodních derivátů resveratrolu a příbuzných stilbenoidů

  • Annotation in Czech

    Resveratrol a jeho přírodní oligoméry se stávají významnými potravními doplňky kvalitní lidské výživy. Jejich možné terapeutické účinky na lidský organismus si ovšem vyžadují důkladné prozkoumání. Resveratrol, jako typický fytoalexin, se v přírodě vyskytuje v řadě rostlinných druhů. Jedním z nejbohatších zdrojů jsou hrozny révy vinné a následně i červená a botrytická vína. Resveratrolu a jeho derivátům se přiznávají vlastnosti chránící organismus před kardiovaskulárními chorobami a před zhoubným rakovinným bujením. Přesto mechanismy účinků ještě nejsou uspokojivě vysvětleny. Dosud převažuje názor, že jde o antioxidační efekt a tzv. zhášení volných radikálů, jak je tomu u většiny polyfenolických látek. Našim zájmem je tudíž synteticky připravit, fotochemicky a biotransformačně obměnit a pak biologicky otestovat sérii strukturně modifikovaných analogů, včetně oligomerů. Prozkoumat jejich působení na růst a chování řady buněčných populací, na fysiologii a morfologii mikrobiálních buněk v

Scientific branches

  • R&D category

    ZV - Basic research

  • CEP classification - main branch

    CB - Analytical chemistry, separation

  • CEP - secondary branch

    CC - Organic chemistry

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10401 - Organic chemistry<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    .

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2007

  • Realization period - end

    Dec 31, 2009

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

    Apr 22, 2009

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP10-GA0-GA-U/02:2

  • Data delivery date

    Jan 22, 2015

Finance

  • Total approved costs

    1,980 thou. CZK

  • Public financial support

    1,980 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK