All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of capillary isotachophoresis in food analysis

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Standard projects

  • Call for proposals

  • Main participants

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze / Fakulta potravinářské a biochemické technologie

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Využití kapilární isotachoforesy v analýze potravin

  • Annotation in Czech

    Cílem projektu je vývoj a validace metod isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách. Při vývoji metod budou aplikovány techniky jednorozměrné a dvourozměrné kapilární isotachoforesy a kombinace isotachoforesa - zónová elektroforesa. Jejich použití má zejména tyto přednosti: vysoká opakovatelnost analýz, minimální úprava vzorku, nízké provozní náklady a možnosti využití instrumentace tuzemské výroby. V souvislosti s povinnostmi vyplývajícími ze zákona o potravinách bude vypracován soubormetodik, které se mohou stát užitečným nástrojem pro rutinní i speciální analýzy výrobcům potravin, kontrolním orgánům, případně i dalším pracovištím. Zejména laboratoře České zemědělské a potravinářské inspekce a Ústřední celně-technické laboratoře podílet se na řešení formou kooperace dává projektu širší dimenzi.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    CB - Analytical chemistry, separation

  • CEP - secondary branch

    CG - Electrochemistry

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    10405 - Electrochemistry (dry cells, batteries, fuel cells, corrosion metals, electrolysis)<br>10406 - Analytical chemistry<br>21101 - Food and beverages

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    V - Vynikající výsledky projektu (s mezinárodním významem atd.)

  • Project results evaluation

    Byly vyvinuty a ověřeny metody isotachoforetického stanovení vybraných látek v potravinách (fumarové kyseliny v jablečném džusu, kreatininu v masných výrobcích, rutinu v pohance aj). Cíle projektu byly splněny. Velmi dobré jsou publikační výstupy v mezi

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1999

  • Realization period - end

    Jan 1, 2001

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2002/GA0/GA02GA/U/N/7:3

  • Data delivery date

    Apr 1, 2003

Finance

  • Total approved costs

    450 thou. CZK

  • Public financial support

    450 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK