All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of sex, growth intensity, nutrient ratio in the diet and heat treatment on cholesterol, fatty acids, crude fat and crude protein contents in fish meat

Public support

  • Provider

    Czech Science Foundation

  • Programme

    Post-graduate (doctorate) grants

  • Call for proposals

    Postdoktorandské granty 2 (SGA02002GA-PD)

  • Main participants

    Mendelova univerzita v Brně / Agronomická fakulta

  • Contest type

    VS - Public tender

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    Vliv pohlaví, intenzity růstu, poměru živin v krmné dávce a tepelné úpravy na obsah cholesterolu, mastných kyselin, tuku a bílkovin v rybím mase

  • Annotation in Czech

    Spotřeba rybího masa se u poučených spotřebitelů postupně zvyšuje. Obsah cholesterolu a obsah i vzájemný poměr nasycených, mononenasycených a především polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin u sladkovodních ryb není tak příznivý jako u ryb mořských.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GH - Nutrition of farm animals

  • CEP - secondary branch

    GL - Fishery

  • CEP - another secondary branch

    GM - Food industry

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages<br>40103 - Fishery<br>40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)<br>40202 - Pets

Completed project evaluation

  • Provider evaluation

    U - Uspěl podle zadání (s publikovanými či patentovanými výsledky atd.)

  • Project results evaluation

    Řešení projektu přispělo k rozšíření poznatků o možném vlivu intenzity růstu a tukové složky diety ryb (kapr, pstruh duhový) na hladiny cholesterolu a nutričně významných mastných kyselin v jejich svalovině. Byla stanovena výživná hodnota masa kaprů při

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 2001

  • Realization period - end

    Jan 1, 2003

  • Project status

    U - Finished project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/2004/GA0/GA04GP/U/N/6:4

  • Data delivery date

    May 19, 2008

Finance

  • Total approved costs

    1,034 thou. CZK

  • Public financial support

    730 thou. CZK

  • Other public sources

    306 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK