Improving of properties of lactic fermentation bacteria by mutagenesis and genetic engineering
Public support
Provider
Ministry of Agriculture
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
Zlepšení vlastností a využitelnosti bakterií mléčného kvašení metodami klasické mutageneze a genového inženýrství
Annotation in Czech
Bakterie mléčného kvašení (BMK) udělují výrobkům charakteristické organoleptické vlastnosti, inhibují mnoho technologicky škodlivých i patogenních bakterií a virů, zvyšují nutriční hodnotu potravin, jsou zásadním pozitivním zdravotním faktorem pro novorozené savce a současně se zkoumá jejich další příznivé působení na lidské zdraví. Výzkumný úkol se zabývá studiem rozšiřování genofondu BMK, modifikací jejich vlastností užitím jak metod klasické mutageneze, tak i metod genového inženýrství, a hledáním nových efektivních způsobů jejich aplikace do výživy lidí i hospodářských zvířat. Tyto úkoly jsou současně středem zájmu všech průmyslově vyspělých zemí. XXX
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
9A - 9
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
—
Completed project evaluation
Provider evaluation
—
Project results evaluation
XXX
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1993
Realization period - end
Jan 1, 1995
Project status
U - Finished project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1996/MZE/MZE6IE/V/1:1
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
270 thou. CZK
Public financial support
140 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK