All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

THE APPL. OF THE ANALYT. SYSTEM OF THE CRITICAL CONTROL POINTS FOR THE SECURING OF THE QUALITY AND THE HYGIENIC UNEXCEPTIONABIL. OF THE FOOD AND THE PROVISIOS..

Public support

  • Provider

    Ministry of Defence

  • Programme

  • Call for proposals

  • Main participants

    Ministerstvo obrany / Vysoká vojenská škola pozemního vojska Vyškov

  • Contest type

  • Contract ID

Alternative language

  • Project name in Czech

    JAKOST-Aplikace systému analýzy kritických kontrolních bodů (HACCP) k zabezpečení jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a stravy v zařízeních AČR.

  • Annotation in Czech

    Nový přístup ke kontrole hygieny potravin a jejich jakosti je označován Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Tento systém lze charakterizovat dvěma základními úkoly tj. analýza nebezpeči narušení zdravotní nebo hygienické nezávadnosti potravinářského a zároveň ochranných bodů v průběhu výroby, zpracování, skladování, přepravy, distribuce a zpracování potravin na pokrmy. Systém HACCP byl rovněž doporučen a současný je požadováno jeho zavedení v rámci Evropské unie jako systém zabezpečující správnou hygienickou praxi a tím i vyloučení zdravotních rizik ve výrobě. Vzhledem k předpokládanému členství ČR v EU a potřebné harmonizaci naší legislativy s předpisy EU je nutné tyto závažné směrnice zavést do systému kontroly jakosti potravin a stravyv armádý ČR.

Scientific branches

  • R&D category

  • CEP classification - main branch

    GM - Food industry

  • CEP - secondary branch

  • CEP - another secondary branch

  • OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)

    21101 - Food and beverages

Solution timeline

  • Realization period - beginning

    Jan 1, 1995

  • Realization period - end

    Jan 1, 1998

  • Project status

    K - Ending multi-year project

  • Latest support payment

Data delivery to CEP

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

  • Data delivery code

    CEP/1998/MO0/MO08MO/V/2:2

  • Data delivery date

Finance

  • Total approved costs

    600 thou. CZK

  • Public financial support

    600 thou. CZK

  • Other public sources

    0 thou. CZK

  • Non public and foreign sources

    0 thou. CZK