THE APPL. OF THE ANALYT. SYSTEM OF THE CRITICAL CONTROL POINTS FOR THE SECURING OF THE QUALITY AND THE HYGIENIC UNEXCEPTIONABIL. OF THE FOOD AND THE PROVISIOS..
Public support
Provider
Ministry of Defence
Programme
—
Call for proposals
—
Main participants
Ministerstvo obrany / Vysoká vojenská škola pozemního vojska Vyškov
Contest type
—
Contract ID
—
Alternative language
Project name in Czech
JAKOST-Aplikace systému analýzy kritických kontrolních bodů (HACCP) k zabezpečení jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin a stravy v zařízeních AČR.
Annotation in Czech
Nový přístup ke kontrole hygieny potravin a jejich jakosti je označován Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP). Tento systém lze charakterizovat dvěma základními úkoly tj. analýza nebezpeči narušení zdravotní nebo hygienické nezávadnosti potravinářského a zároveň ochranných bodů v průběhu výroby, zpracování, skladování, přepravy, distribuce a zpracování potravin na pokrmy. Systém HACCP byl rovněž doporučen a současný je požadováno jeho zavedení v rámci Evropské unie jako systém zabezpečující správnou hygienickou praxi a tím i vyloučení zdravotních rizik ve výrobě. Vzhledem k předpokládanému členství ČR v EU a potřebné harmonizaci naší legislativy s předpisy EU je nutné tyto závažné směrnice zavést do systému kontroly jakosti potravin a stravyv armádý ČR.
Scientific branches
R&D category
—
CEP classification - main branch
GM - Food industry
CEP - secondary branch
—
CEP - another secondary branch
—
OECD FORD - equivalent branches <br>(according to the <a href="http://www.vyzkum.cz/storage/att/E6EF7938F0E854BAE520AC119FB22E8D/Prevodnik_oboru_Frascati.pdf">converter</a>)
21101 - Food and beverages
Solution timeline
Realization period - beginning
Jan 1, 1995
Realization period - end
Jan 1, 1998
Project status
K - Ending multi-year project
Latest support payment
—
Data delivery to CEP
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data delivery code
CEP/1998/MO0/MO08MO/V/2:2
Data delivery date
—
Finance
Total approved costs
600 thou. CZK
Public financial support
600 thou. CZK
Other public sources
0 thou. CZK
Non public and foreign sources
0 thou. CZK