All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The course of grapevine dormant bud dehydration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F07%3A2079" target="_blank" >RIV/00027006:_____/07:2079 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné

  • Original language description

    Diferenční skenovací kalorimetrií byl sledován průběh dehydratace dormantních pupenů u pěti kultivarů révy vinné vysoušených při -4 °C. Pupeny byly dehydratovány v rozmezí od 0,67 do 0,27 gv gs-1. Množství krystalické vody v dormantních pupenech bylo v rozmezí od 76% do 3%. Při úrovni dehydratace 0,29+-0,018 gv gs-1 a níže byl detekován sklený přechod. Cílem práce bylo zhodnotit průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné s možností využití stanovení množství krystalické vody a dalších termických parametrů pro dvoustupňový kryoprezervační protokol.

  • Czech name

    Průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné

  • Czech description

    Diferenční skenovací kalorimetrií byl sledován průběh dehydratace dormantních pupenů u pěti kultivarů révy vinné vysoušených při -4 °C. Pupeny byly dehydratovány v rozmezí od 0,67 do 0,27 gv gs-1. Množství krystalické vody v dormantních pupenech bylo v rozmezí od 76% do 3%. Při úrovni dehydratace 0,29+-0,018 gv gs-1 a níže byl detekován sklený přechod. Cílem práce bylo zhodnotit průběh dehydratace dormantních pupenů révy vinné s možností využití stanovení množství krystalické vody a dalších termických parametrů pro dvoustupňový kryoprezervační protokol.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GE - Plant cultivation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    29. Mezinárodní česká a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7194-957-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    135-138

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Medlov, Českomoravská vysočina

  • Event date

    May 28, 2007

  • Type of event by nationality

    WRD - Celosvětová akce

  • UT code for WoS article