All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Five forms of water in plants at low temperature: water vapor, amorphous, frozen, unfrozen and unfreezable water

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F18%3A00004725" target="_blank" >RIV/00027006:_____/18:00004725 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Pět forem vod v rostlinách při nízké teplotě: vodní pára, amorfní, zmrzlá, nezmrzlá a nezmrznutelná voda

  • Original language description

    Cílem bylo stanovení množství zmrzlé/nezmrzlé vody po různé koncentraci kryoprotektivního roztoku, vitrifikační roztok pro rostliny č. 3 (Plant Vitrification Solution No. 3) v rostlinách pomocí diferenčního skenovacího kalorimetru. Bylo zjištěno, že při nižší koncentraci a při kratší době působení vitrifikačního roztoku rostliny jsou nedostatečně dehydratovány a nepřežívají ultra nízké teploty. Dále byla pozornost zaměřena na obsah nezmrznutelné vody. Bylo zjištěno, že dormantní pupeny révy vinné mají obsah nezmrznutelné vody přibližně 0,2 g H2O g suš -1, tři kultivary třezalky tečkované měly obsah nezmrznutelné vody přibližně 1 g H2O g suš -1, zatímco u tomelu japonského a jabloně domácí nebylo možné nezmrznutelnou vodu detekovat.

  • Czech name

    Pět forem vod v rostlinách při nízké teplotě: vodní pára, amorfní, zmrzlá, nezmrzlá a nezmrznutelná voda

  • Czech description

    Cílem bylo stanovení množství zmrzlé/nezmrzlé vody po různé koncentraci kryoprotektivního roztoku, vitrifikační roztok pro rostliny č. 3 (Plant Vitrification Solution No. 3) v rostlinách pomocí diferenčního skenovacího kalorimetru. Bylo zjištěno, že při nižší koncentraci a při kratší době působení vitrifikačního roztoku rostliny jsou nedostatečně dehydratovány a nepřežívají ultra nízké teploty. Dále byla pozornost zaměřena na obsah nezmrznutelné vody. Bylo zjištěno, že dormantní pupeny révy vinné mají obsah nezmrznutelné vody přibližně 0,2 g H2O g suš -1, tři kultivary třezalky tečkované měly obsah nezmrznutelné vody přibližně 1 g H2O g suš -1, zatímco u tomelu japonského a jabloně domácí nebylo možné nezmrznutelnou vodu detekovat.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1630301" target="_blank" >QJ1630301: Development of the new biotechnological systems for maintanance and improvment of agriculture crop and forest tree biodiversitsy</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    40. Mezinárodní český a slovenský kalorimetrický seminář

  • ISBN

    978-80-7560-142-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    83-86

  • Publisher name

    Univerzita Pardubice

  • Place of publication

    Pardubice

  • Event location

    Kutná Hora

  • Event date

    Jan 1, 2018

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article