Tested technology in usage first Czech variety of sorghum Ruzrok in beer industries.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005065" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005065 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie ve využití první české odrůdy zrnového čiroku "Ruzrok" v pivovarnictví, vývoj receptur různých druhů svrchně kvašených piv, testování a chování sladovaného i nesladovaného čiroku (odrůdy "Ruzrok") v procesu výroby piva a jeho vlivu na senzorické vlastnosti piva.
Original language description
V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku ‘Ruzrok’ v pivovarnictví. Je popsán vývoj originálních receptur při využití v procesu výroby piva a jeho vlivu na senzorické vlastnosti piva. Ověřená technologie je vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i a Řemeslného pivovaru Clock s.r.o., zajišťující sériovou výrobu požadovaného typu piva. Originalita této technologie spočívá ve využití čirokového sladu z české odrůdy ‘Ruzrok’, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 5 mg/l, toto svrchně kvašené pivo je řazené mezi bezlepkové vhodné pro celiaky.
Czech name
Technologie ve využití první české odrůdy zrnového čiroku "Ruzrok" v pivovarnictví, vývoj receptur různých druhů svrchně kvašených piv, testování a chování sladovaného i nesladovaného čiroku (odrůdy "Ruzrok") v procesu výroby piva a jeho vlivu na senzorické vlastnosti piva.
Czech description
V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku ‘Ruzrok’ v pivovarnictví. Je popsán vývoj originálních receptur při využití v procesu výroby piva a jeho vlivu na senzorické vlastnosti piva. Ověřená technologie je vyvinutá ve spolupráci VÚRV, v.v.i a Řemeslného pivovaru Clock s.r.o., zajišťující sériovou výrobu požadovaného typu piva. Originalita této technologie spočívá ve využití čirokového sladu z české odrůdy ‘Ruzrok’, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 5 mg/l, toto svrchně kvašené pivo je řazené mezi bezlepkové vhodné pro celiaky.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚRV-OT-01/2019
Numerical identification
VÚRV-OT-01/2019
Technical parameters
Originalita této technologie spočívá ve využití čirokového sladu z české odrůdy "Ruzrok", který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Svrchně kvašené pivo je řazené mezi bezlepkové vhodné při celiaky.
Economical parameters
V rámci vývoje nových receptur s využitím čirokového sladu byly vyrobeny dva prototypy piv Na základě této technologie je možné provádět sériovou výrobu nového produktu “čirokového piva“.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027006
Owner name
Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—