All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Variability of oat varieties with respect to their coeliac reactivity

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F19%3A00005486" target="_blank" >RIV/00027006:_____/19:00005486 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://digi.profipress.cz/katalog/detail/uroda" target="_blank" >https://digi.profipress.cz/katalog/detail/uroda</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Variabilita odrůd ovsa vzhledem k jejich celiakální reaktivitě

  • Original language description

    Analýzou 146 genotypů ovsa pomocí 42 markerů bylo nalezeno 56 mikrosatelitních lokusů a detekováno 257 alel. Z celkového počtu pouze 37 lokusů bylo polymorfních. Shluková analýza rozdělila genotypy do 8 skupin, s tím, že obě odrůdy ovsa s vysokým obsahem reaktivního lepku se nacházejí každá v jiném shluku. Nalezenou variabilitu tedy nelze vysvětlit celiakální reaktivitou a ani nebylo možno najít markery rozlišující mezi genotypy ovsa s různou úrovní celiakální reaktivity. Výsledky slouží zejména k výběru genotypů pro další analýzy.

  • Czech name

    Variabilita odrůd ovsa vzhledem k jejich celiakální reaktivitě

  • Czech description

    Analýzou 146 genotypů ovsa pomocí 42 markerů bylo nalezeno 56 mikrosatelitních lokusů a detekováno 257 alel. Z celkového počtu pouze 37 lokusů bylo polymorfních. Shluková analýza rozdělila genotypy do 8 skupin, s tím, že obě odrůdy ovsa s vysokým obsahem reaktivního lepku se nacházejí každá v jiném shluku. Nalezenou variabilitu tedy nelze vysvětlit celiakální reaktivitou a ani nebylo možno najít markery rozlišující mezi genotypy ovsa s různou úrovní celiakální reaktivity. Výsledky slouží zejména k výběru genotypů pro další analýzy.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1810102" target="_blank" >QK1810102: Development of oat genotypes with low coeliac reactivity and high nutritional quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    67

  • Issue of the periodical within the volume

    12 vědecká příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    171-176

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database