All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000221" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000221 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Pig carcass quality in relation to carcass lean meat proportion

  • Original language description

    The objective of the study was to quantify differences in the carcass composition of pig carcasses with different lean meat proportions. The analysed carcasses were classified into the groups according to their lean meat proportion. Carcasses from each group were cut into primal cuts and the main cuts were analysed and lean meat proportions were calculated. Carcass value was markedly enhanced by the increasing carcass lean meat proportion. In carcasses with a high classification score the belly was thecut with the predominant muscle tissue. The results proved the efficiency of carcass evaluation based on the lean meat proportion.

  • Czech name

    Kvalita jatečného trupu prasat ve vztahu k podílu svaloviny

  • Czech description

    Cílem této práce bylo kvantifikovat rozdíly ve složení jatečného těla prasat s různým podílem svaloviny. Analyzované jatečné trupy byly rozděleny do skupin podle podílu svaloviny. Jatečná těla byla rozdělena do základních partií a u hlavních masitých částí byl stanoven podíl svaloviny. Jatečná hodnota znatelně rostla se zvyšujícím se podílem svaloviny u jatečného těla. U jatečných těl s vysokým stupněm hodnocení lze bok považovat za jatečnou partii s převládající svalovou tkání. Výsledky potvrzují, že hodnocení jatečných těl podle obsahu svaloviny má své oprávnění.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    1

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database