All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of nutrition regime on selected quality markers of pork meat

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F06%3A%230000334" target="_blank" >RIV/00027014:_____/06:#0000334 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa

  • Original language description

    Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznostmasa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.

  • Czech name

    Vliv nutričních režimů na jakostní znaky vepřového masa

  • Czech description

    Byl ověřován vliv diety se sníženou hladinou energie a vyšším obsahem vlákniny na kvalitu jatečného trupu a vybrané znaky jakosti vepřového masa. V porovnání s kontrolním souborem, krmeným komerční krmnou směsí, bylo dosaženo srovnatelných a lepších hodnot vybraných jatečních ukazatelů, což dokládá především poměr masa k tuku na jatečně opracovaném těle a zařazení do vyšší třídy při hodnocení zmasilosti dle SEUROP. Ve svalstvu byla snížena hladina intramuskulárního tuku i cholesterolu a zvýšena vaznostmasa. Znaky výživové jakosti u obou souborů byly charakteristické pro standardní kvalitní vepřové maso.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    VII. Dni výživy a veterinárnej dietetiky

  • ISBN

    80-8077-034-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    143-144

  • Publisher name

    UVL

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Sep 13, 2006

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article