All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Economic aspects of bull fattening

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F08%3A%230000902" target="_blank" >RIV/00027014:_____/08:#0000902 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ekonomické aspekty výkrmu býků

  • Original language description

    V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce.

  • Czech name

    Ekonomické aspekty výkrmu býků

  • Czech description

    V metodice jsou uvedeny základní podmínky příznivé ekonomiky výkrmu býků. Mezi ně patří dodržení výše průměrných přírůstků u býků masných a mléčných plemen (1200 resp. 1000 g denně), vysoké porážkové hmotnosti (700 resp. 650 kg v živém), takové ceny zástavových býčků, které umožňují ekonomicky efektivní výkrm, dobrý zdravotní stav býků, minimum úhynů a nutných porážek, vysoká jakost jatečných zvířat a zajištění odbytu za výhodné ceny. Předpokladem je optimální výživa, kvalitní práce ošetřovatelů a úspornost nákladových položek. Hodnocení systémem SEUROP je stimulem pro zvyšování jakosti. Nezbytná je předběžná analýza při zavádění odvětví a každoroční hodnocení výsledků produkce.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    978-80-7403-020-8

  • Regulation ID

  • Technical parameters

    jsou popsány možnosti zlepšení ekonomických ukazatelů výkrmu býků

  • Economical parameters

    dodržením hlavních ekonomických zásad výkrmu býků lze dosáhnout zvýšení ekonomiky výroby hovězího masa

  • Certification body designation

    Ministarstvo zemědělství ČR Praha

  • Date of certification

  • Method of use