Is microbiological quality of sheep milk influenced on different ways of milking?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F10%3A%230001351" target="_blank" >RIV/00027014:_____/10:#0001351 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
Original language description
Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data bylastatisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí.
Czech name
Je mikrobiologická kvalita ovčího mléka ovlivněna způsobem dojení?
Czech description
Cílem práce bylo zjistit vztah mezi různým způsobem dojení a kvalitou ovčího mléka na základě stanovení vybraných mikrobiologických ukazatelů (celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií, počet Escherichia coli) v mléce. Ve 3 chovech dojených ovcí bylo sledováno dvacet bahnic v období celé laktace. Jedna skupina v počtu 10 bahnic byla dojena v průběhu celé laktace ručně a druhá skupina (10 bahnic) dojicím strojem. Vzorky mléka byly bahnicím odebírány jedenkrát za měsíc. Zjištěná data bylastatisticky vyhodnocena metodou analýza kovariance v programu Statistica. Vzorky mléka strojně dojených ovcí měly statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a koliformních bakterií v porovnání se vzorky mléka ručně dojených ovcí.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: The influence of rearing environment and milking on welfare, milk yield and milk quality of dairy sheep.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů