All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Do teat position influence on microbiological quality of sheep milk?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F13%3A%230001876" target="_blank" >RIV/00027014:_____/13:#0001876 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13107.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/13107.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka?

  • Original language description

    Cílem práce bylo zjistit vliv postavení struků na mikrobiální kvalitu ovčího mléka. Stádo ovcí (n=218 ovcí), tvořené plemenem lacaune (LA), šumavská ovce (S) a jejich kříženkami, bylo rozděleno do tří skupin. První skupina 12 bahnic měla vertikální postavení struků (od 20o do 35o). Bahnice druhé skupiny měly struky pod úhlem 40o až 50o. Třetí skupina bahnic měla horizontální postavení struků (od 55o do 65o). Individuální vzorky mléka byly odebírány dvakrát v průběhu laktace (82-112 dní a 138-168 dní poobahnění). Celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet somatických buněk v mléce byl stanoven v akreditované laboratoři dle českých státních norem. Hodnoty byly statisticky vyhodnoceny neparametrickým testem (Kruskal-Wallisova ANOVA) v programu Statistica. Na základě vyhodnocení mikrobiologického vyšetření mléka lze konstatovat, že byly prokázány statisticky významné rozdíly v počtu koliformních bakterií mezi bahnicemi s různým postavením struků.

  • Czech name

    Ovlivňuje postavení struků mikrobiální kvalitu ovčího mléka?

  • Czech description

    Cílem práce bylo zjistit vliv postavení struků na mikrobiální kvalitu ovčího mléka. Stádo ovcí (n=218 ovcí), tvořené plemenem lacaune (LA), šumavská ovce (S) a jejich kříženkami, bylo rozděleno do tří skupin. První skupina 12 bahnic měla vertikální postavení struků (od 20o do 35o). Bahnice druhé skupiny měly struky pod úhlem 40o až 50o. Třetí skupina bahnic měla horizontální postavení struků (od 55o do 65o). Individuální vzorky mléka byly odebírány dvakrát v průběhu laktace (82-112 dní a 138-168 dní poobahnění). Celkový počet mikroorganismů, počet koliformních bakterií a počet somatických buněk v mléce byl stanoven v akreditované laboratoři dle českých státních norem. Hodnoty byly statisticky vyhodnoceny neparametrickým testem (Kruskal-Wallisova ANOVA) v programu Statistica. Na základě vyhodnocení mikrobiologického vyšetření mléka lze konstatovat, že byly prokázány statisticky významné rozdíly v počtu koliformních bakterií mezi bahnicemi s různým postavením struků.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů